Základná škola sv. Svorada a Benedikta

Miništrantský výlet TITUS ZEMAN

Dňa 9.3. sme ušli pred zlým počasím, ktoré ovládlo Nitru a schovali sme sa do Bratislavy, presnejšie do Vajnor, kde svietilo slnko a fúkal teplý vietor. Privítal nás don Luscoň, ktorý nás aj našou púťou za Titusom sprevádzal. Najprv nám urobil zaujímavú a aj zábavnú prednášku spojenú s otázkami, kde mohli chlapci získať zaujímavé odmeny a potom s nami slávil svätú omšu.

 

Vo Vajnorskom kostolíku sú vľavo v relikviári uložené relikvie Titusa Zemana, no po sv. omši sme išli aj k hrobu, v ktorom predtým spočívalo jeho telo. Veríme, že okrem pekného počasia nám daroval aj veľa pre naše srdcia. Jeho odvahu a lásku k Panne Márii.

S donom Luscoňom sme sa rozlúčili a vydali sme sa na Miletičovu ulicu, kde je sídlo Saleziánov a tiež ich vydavateľstvo don Bosco. Tam prebiehal futbalový turnaj. Počas čakania na súťaž mohli chlapci hrať biliard, stolný futbal a ping-pong. Kto nechcel byť vnútri, mohol čerpať energiu vonku na teplom slniečku. Osviežili sme sa v novej čajovni a po vyhodnotení turnaja sme sa poďakovali donovi Semanovi, ktorí sa o nás staral na Miletičovej ulici.

Ďakujeme Pánu Bohu a Titusovi, že nám darovali tento pekný deň!

Novinky v kocke