Základná škola sv. Svorada a Benedikta

Vianočný jarmok

Vo štvrtok 19. 12. 2019 sa uskutočnil na našej škole tradičný vianočný jarmok. Priestory telocvične sa zmenili na vianočné mestečko s mnohými stánkami, ktoré hýrili ozdobami, vlastnoručne vyrobenými svietnikmi, pohľadnicami, perníkmi, hračkami a inými drobnosťami na potešenie duše i tela. Tento rok sme mali viacero noviniek. Prvou bol stánok pod názvom „Ave Maria“, ktorý si otvoril páter Peter a predával v ňom rôzne vkusné náboženské predmety a poučné knihy. Žiačky 7. A triedy chceli piecť na jarmoku gofry, ale keďže to z technických dôvodov nebolo možné, priniesli z domu upečené palacinky a kúpili gofry a predávali ich podľa želania zákazníkov s nutelou, džemom alebo šľahačkou. 

Žiačky 9. A triedy pripravili taký vynikajúci detský vianočný punč, že prvýkrát v histórii vianočného jarmoku zo 14 litrov punču už po dvoch hodinách nebola ani kvapka. Výťažok jarmoku bol rozdelený do troch rodín v núdzi a časť zostala pre školu.

Úprimne ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a priebehu tejto dobročinnej akcie. Ďakujeme aj tým, ktorí sa priamo nezúčastnili jarmoku, ale pomohli pripraviť darčeky, teda Vám, milí rodičia a starí rodičia a hlavne aj za to, že vediete svoje deti k solidarite a k láske k blížnym.

Fotogaléria

(text: sr. Mária Agáta Šebová, foto: Janka Bažaličková, 9. A)

Novinky v kocke