Základná škola sv. Svorada a Benedikta

Beseda s tetou spisovateľkou

Dňa 8.2. 2017 návšteva knižnice bola iná. Všetci sme netrpezlivo očakávali besedu s tetou spisovateľkou Janou Necpalovou. Prečítali sme jej knižky  Na jeden deň labuťou a Zo škrupiny.

 

Rozprávky z knižiek boli iné ako tie, čo poznáme. Nelietali tam ježibaby, čarodejnice a aj draci zostali pekne v jaskyni. Boli to zvláštne prekvapivé a múdre rozprávky. Skrývali v seba hlboké pravdy, lásku človeka k človeku a Boha k ľuďom. Naša pani učiteľka – tiež Janka – povedala, že skrývajú v seba oveľa viac. Ale ako to už s pokladmi býva, ich hodnotu si vieme oceniť až v zrelom veku. Veľmi krásne, trošku smutné. Ktorého uja spisovateľa vám to pripomína? Správne! Hansa Christiana Andersena.

Meno Jany Necpalovej nie je také známe, ale jej rozprávky sú svetové. Buďte teraz aspoň na minútku ( nie deň) labuťou a ochutnajte malú ukážku:

„ Nie, moja milá, na tieto ovečky sa rýchlo zabudne, ale o tebe sa budú hovoriť legendy a deťom rozprávky, ako raz jedna malá ovečka ukázala svetu, že môžeme byť takí veľkí, aké veľké sú naše sny.“

Želáme vám pekné čítanie!               Vaši štvrtáci   

   

 Fotogaléria

(text: Mgr. Gulišová, foto: pani Čaja)

Novinky v kocke